ویژه های مهامکس
ویژه ها

آزمون رئولوژی

در این آزمون رئولوژی سیالات تحت اعمال تنش ها و نیروها متفاوت قرار می گیرد و خواصی مانند ویسکوزیته و گرانوری، الاستیسیته، کشسانی مورد مطالعه قرار می گیرند. آزمون های رئولوژی به منظور تعیین خواص مواد، مهندسی و طراحی فرمولاسیون های نو، بهبود خواص و مواد تولید شده، بهبود فرآیندها و پیش بینی عملکرد و تعیین عمر مواد بسیار مفید اند و در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند. در مهامکس آزمون های فرکانسی، رفتار جریان، amplitude sweep، تعیین گرانرویی و روبش دمایی انجام می شود. در صورت نیاز می توانید درخواست خود را در همین صفحه ثبت نمایید.


شرایط خاص و نکات مهم آزمون رئولوژی

محدوده دمایی دستگاه بین ۲۵ تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد است.

تعداد نقاط برای آزمون فرکانسی (فرکانس ۰/۱ تا ۶۰۰ rad/s) ۲۰ نقطه است.

جواب های آزمون فقط به صورت اکسل داده می شود.

نمونه های جامد برای انجام آزمون باید یک دیسک دایره ای شکل با ابعاد ۲۵ میلی متر باشد. نمونه های به شکل گرانول، انتهای بریده شده از دنبل آزمون کشش، نمونه های کلوخه ای، نمونه چیپس شده و نمونه به شکل لوله نمی توان با دقت مناسب تست کرد و آزمایشگاه مسئولیتی بابت نتایج این نمونه ها ندارد.

نمونه های ترموپلاستیک مشکلی نداشته و برای نمونه های ترموست باید قبل از پخت و کراس لینک شدن تست انجام شود.

نمونه باید یکنواخت باشد و در اثر تغییر دما و زمان تغییر غلظت ندهد.

نمونه اگر اسیدی و قلیایی است باید حتما ذکر شود. در غیر این صورت خسارت بر عهده مشتری است.

مشخصات دستگاه های آماده برای ارائه خدمات آزمون رئولوژی

آزمون رئولوژی

مدت زمان انجام آنالیز ۲۰ روز کاری

بررسی توسط کارشناس

درباره آنالیز

آزمون رئولوژی

آزمون های رئولوژی روش هایی برای مطالعه خواص سیالات عموما پلیمری است. در این روش ها سیالات تحت اعمال تنش ها و نیروها متفاوت قرار می گیرد. نمونه های مورد آنالیز می توانند همچون پلیمرها، مواد خوراکی، مواد زیستی باشنددر این آزمون ها، خواصی مانند ویسکوزیته و گرانوری، الاستیسیته، کشسانی و ... مورد بررسی قرار می گیرند

دستگاه های مرسوم آزمون رئولوژی شامل رئومتر، وسکومتر (برای محاسبه ویسکوزیته سیالات نیوتنی و غیر نیوتنی)، آرماتور (برای مطالعه ویژگی های الاستیک و ویسکوالاستیک نمونه ها)، بافت سنج (سنجش بافت مواد خوراکی) می باشند. هر دستگاه آنالیزی برای سنجش برخی خواص مواد و سیالات است. در آزمون های جریان ناپایدار، میزان نرخ برش تغییر می کند و پاسخ ثبت می شود. تعیین ویسکوزیته برای اندازه گیری میزان مقاومت سیال ها در برابر جریان است که در حوزه های مختلف مانند مواد غذایی و دارویی کاربرد دارد. تست های کشسانی برای مطالعه پتانسیل یک ماده در برگشت به حالت اولیه پس از تحت اعمال نیرو قرار گرفتن است. این نتایج نیز در صنعت های پلیمر و یا لاستیک سازی مورد استفاده قرار می گیرد. در آزمون های الاستیسیته، قابلیت یک نمونه در ذخیره انرژی الاستیک مورد بررسی قرار می گیرد. خواص مواد نیز در شرایط مختلف، در تست های جریان ماندگار و ناپایدار مورد مطالعه قرار می گیرد.

آزمون های رئولوژی به منظور تعیین خواص مواد، مهندسی و طراحی فرمولاسیون های نو، بهبود خواص و مواد تولید شده، بهبود فرآیندها و پیش بینی عملکرد و تعیین عمر مواد بسیار مفید اند. در نتیجه این آزمون ها در صنایع مختلف کاربرد زیادی دارند. مانند صنایع پلیمری، صنایع مواد آرایشی و بهداشتی، صنعت دار و درمان، صنایع مواد غذایی، حوزه شیمی و نفت و صنعت ساختمان.