ویژه های مهامکس
ویژه ها

آنالیز چربی (سوکسله)

اطلاع از میزان دقیق ترکیبات مواد غذایی مانند پروتئین‌ها، املاح و ویتامین‌ها و چربی ها اهمیت بالایی دارد. یکی از دقیق ترین روش ها برای تعیین میزان چربی در مواد غذایی روش سوکسله است. در این روش چربی مواد جامد و خمیری از طریق حلال استخراج می شود. در سیستم سوکسله حلالی همچون هگزان در بالن قرار  گرفته و با حرارت تبخیر می شود وسپس پس از میعات یافتن در محفظه ای خاص، چربی را از ماده غذایی استخراج می کند و سپس به داخل بالن بر می گردد. این فرآیند در سیکلی تکرار می شود تا چربی به صورت کامل استخراج یابد. سپس میزان چربی بر اساس روش های توزین دقیق محاسبه می شود. در مهامکس خدمت تعیین میزان چربی در مواد غذایی با روش سوکسله توسط متخصصین مجرب انجام می شود. می توانید درخواست خود را از طریق همین صفحه ثبت نمایید.


مشخصات دستگاه های آماده برای ارائه خدمات آنالیز چربی (سوکسله)

آنالیز چربی (سوکسله)

مدت زمان انجام آنالیز ۱۵ روز کاری

هزینه به ازای هر نمونه ۲,۴۵۰,۰۰۰ ریال

درباره آنالیز

آنالیز چربی (سوکسله)

در روش سوکسله چربی در ماده غذایی با استفاده از یک حلال عموما غیرقطبی مانند هگزان یا دی میتل اتر استخراج می شود. اساس روش به این گونه است که ماده غذایی را در بخش مخصوص و مشبک دستگاه (معمولا در کاغذ صافی) می گذارند. سپس حلال (مانند هگزان) که در محفظه بالنی شکل قرار داد، حرارت می بیند (حدود ۶۰ درجه سانتی گراد) و تبخیر شده و سپس به دلیل با تماس با مبرد معیان یافته و مایع می شود. حلال مایع با نمونه در تماس است و باعث استخراج روغن می شود. با ادامه روند سطح مایع (که حالا حاوی روغن نیز می باشد) آن قدر بالا می رود که اصطلاحا سیفون شده و به داخل بالن می ریزد. مجددا حلال تبخیر می شود (ولی روغن در محفظه بالن می ماند) و باعث استخراح مابقی روغن از محصول می شود. این عمل چندین بار انجام می گردد تا تقریبا تمام چربی از نمونه استخراج گردد. ممکن است تا استخراج کامل چربی چندین ساعت زمان نیاز باشد. برای برخی از محصولات غذایی مانند گوشت که در آن چربی به صورت آزاد نیست، ابتدا لازم است تا نمونه را نمونه را هضم اسیدی کنند (به عنوان مثال با HCl). تصویری از سیستم سوکسله را می توانید در شکل زیر مشاهده کنید.

پس از آنکه چربی استخراج یافت می توان حلال آنرا از طریق حرارت دادن یا با استفاده از یک اوپراتور حذف کرد. نکاتی را در استفاده از سوکسله باید رعایت کرد که به برخی از آنها در ادامه اشاره شده است:

بهتر است اندازه منافذ و حفرات کاغذ در حدود یک میلی متر باشد. برای مواد غذایی که که حالت جامد و خمیری مانند دارند، باید بیش از ۲۰۰ گرم از آنرا ابتدا خرد کرد و در کاغذ یا انگشتانه قرار داد. اگر چربی نمونه بالا است باید ابتدا یک مرحله استخراج اولیه انجام داد. بالن ها یا کاپ ها را باید تا حدود ۸۰ میلی لیتر از حلال پر کرد. دما را معمولا حدود ۲۰ درجه بیشتر از دمای جوش حلال تنظیم می کنند. قبل از پایان فرآیند، شیرهای آب را می بندند تا حلال تبخیر شده به بالن برنگردد.

برای محاسبه میزان چربی در ماده غذایی، میزان چربی استخراج شده را از طریق توزین دقیق بدست می آورند. برای این امر می توان وزن نمونه را قبل و بعد از استخراج سنجید و اختلاف آنرا به میزان چربی نسبت می دهند. روش دیگر آن است که میزان چربی را طریق میزان چربی استخراج شده بدست آورد. این امر را از طریق وزن کردن بالن خالی و محاسبه وزن مقدار حلال و چربی جمع شده در بالن پیدا می کنند. میزان حلال در بالن را ابتدا وزن می کنند و سپس و پس از آخرین سیفون حلال به بالن نیز آنرا وزن می کنند. همچنین در تکنیکی دیگر می توان حلال باقی مانده در بالن را تبخیر کرد و وزن چربی را تنها بدست آورد.