ویژه های مهامکس
ویژه ها

شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی

اشریشیا کلی (ای­کلای  E. coli) شاخصی برای سنجش غیر مستقیم برای حضور عوامل بیماری زا (به خصوص آلودگی های مدفوعی) در آب و مواد غذایی است. اگر چه بسیاری از سویه های این باکتری بیماری زا نیست ولی در انسان های با سیستم ایمنی ضعیف و حتی سالم باعث بیماری‌های گوارشی در انسان‌های سالم می شود. روشهای گوناگونی برای سنجش و تشخیص اشرشیا کلی وجود دارد. با این حال بر اساس استانداردهای ملی، روش بیشترین تعداد احتمالی (MPN) روشی مرسوم است. در مهامکس شناسایی اشرشیاکلی برای انواع مواد غذایی توسط متخصصین با تجربه انجام می شود. برای این منظور کافی است که درخواست خود را در همین صفحه ثبت نمایید.


مشخصات دستگاه های آماده برای ارائه خدمات شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی

شناسایی اشرشیاکلی

بر اساس استاندارهای ۲۹۴۶ و ۳۷۵۹

مدت زمان انجام آنالیز ۲۰ روز کاری

هزینه به ازای هر نمونه ۳,۴۰۰,۰۰۰ ریال

شناسایی اشرشیاکلی

مدت زمان انجام آنالیز ۱۰ روز کاری

هزینه به ازای هر نمونه ۲,۴۰۰,۰۰۰ ریال

درباره آنالیز

شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی

اشریشیا کلی (ای­کلای  E. coli) باکتری بی هوازی اختیاری و جز فلور نرمال روده انسان و حیوانات خونگرم محسوب می شود. ای­کلای عضوی از خانواده انتروباکتریاسه است که شامل بسیاری از جنس­ها از جمله پاتوژن­های شناخته شده مانند سالمونلا، شیگلا و یرسینیا می­باشد. اگرچه بیشتر سویه‌های ای­کلای به عنوان پاتوژن در نظر گرفته نمی‌شوند، اما می‌توانند پاتوژن‌های فرصت‌طلبی باشند که باعث عفونت در میزبان‌ها با سیستم ایمنی ضعیف شوند. همچنین گونه‌های بیماری‌زای ای­کلای وجود دارد که در صورت بلعیدن، باعث بیماری‌های گوارشی در انسان‌های سالم می‌شود. گونه های بیماری زای این باکتری ممکن است از طریق غذا یا آلوده وارد بدن انسان و جانوران شوند. در نتیجه تشخیص آن در مواد خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است. باکتری اشریشیا کلی همانند آزمون تشخیص کلی فرم از شاخص های حضور عوامل بیماری زا است. به خصوص آلودگی مدفوعی.

روش بیشترین تعداد احتمالی (MPN) یک روش آماری چند مرحله‌ای است که عموما برای تشخیص اشریشیا کلی و بر اساس استانداردهای گوناگون مانند استاندارد ملی ۲۹۴۶ استفاده می شود. برای اینکار مقدار معینی از نمونه به ترتیب در محیط کشت مایع غنی­ کننده انتخابی، محیط کشت مایع انتخابی EC، و لوله حاوی آب پپتونه بدون اندول تلقیح می­ شود. در هر مرحله پس از گرماخانه­ گذاری در دما و زمان مشخص، کدورت و میزان گاز تولیدی مورد بررسی قرار می­ گیرد. در صورت مثبت بودن، وارد مرحله بعد می­ شود. خروجی مرحله نهایی (تلقیح در لوله حاوی آب پپتونه بدون اندول) از نظر تولید اندول بررسی می­ شود. در صورت مشاهده نشانه­ های مذکور در تمام مراحل، نمونه از نظر وجود ای­کلای مثبت در نظر گرفته می­ گردد.    

تصویری از نمونه ­های حاوی ای­کلای با روش MPN